Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lokutus

27. 7. 2009 12:28
No jo no

Kdybych tohle věděl před deseti lety, nemusel jsem se letos rozvádět. :-)

0 0
možnosti

Saša

7. 7. 2009 8:28
I když za to dívka bez otce nemůže,

stejně není dobrá partie. Matky a otcové synů musí své syny včas vést k poznání, že taková dívka, která vyrostla bez otcovského vzoru a bez vzoru dlouhodobého párového soužití, není pro ně vhodnou snachou, protože je příliš vysoká jistota, že tou snachou nebude dlouho.

Výjimky samozřejmě existují, ale jsou výjimečné. Proč by zrovna třeba mí synové měli spoléhat na to, že narazí na ty výjimky? Lépe neriskovat a s dívkou vyrostlou bez otce se vůbec nezaplést.

Posice sirotků je samozřejmě jiná: ony otce mají, ale v nebi; není to pouhý platič/neplatič alimentů ani hromosvod jejich matky.  Odlišně jsou na tom též dívky, které vyrostly bez matky jen s otcem, ale to je tak zřídkavý případ, že nestojí za rozbor.

Dívek, které vyrostly jen s matkou nebo s matkou a řadou "strýčků", je mnoho a jsou mladým mužům nebezpečné, protože jim v případě pokusu o vytvoření rodiny téměř jistě zkazí život, udělají z nich pouhé platiče alimentů a jejich rodiče připraví o vnoučata.

0 0
možnosti

Prickrose

6. 7. 2009 18:56
Pani.....

vy pisete jako kdyby rozbita rodina byla jakasi vyjimka. Uz za komunisty byla vysoka rozvodovost. Bezte do jakekoliv zakladni skoly, do libovolne tridy a zetpejte se kolik deti je z uplne rodiny a kolik jich je z neuplne. Bude to as 50/50. Pritomnost otce v rodine je dulezita a kazdy do otce nema z jakychkoliv duvodu, je ochuzen, ale neni zmrzacen. Matky jsou schopny vychovat normalne fungujici dospele lidi, bez otce. A btw, "uplna" rodina je mnohokrat overrated. Mnohokrat uplna rodina nadela na detech vic skody, nez single rodic.

0 0
možnosti

wandering star

6. 7. 2009 17:41
Vikina má pravdu

Děti z neúplných rodin se doma nenaučí, jak vypadá normální vztah mezi mužem a ženou, tj. že není tragédie, když nemají na všechno stejný názor, že kompromis je klíčem k soužití, že peřina skoro všechno spraví a spoustu jiných věcí, které se dají odkoukat pouze doma. Dívky potom mívají problém vytvořit si normální vztah s muži, protože první a nejdůležitější muž v životě ženy je její otec. Hoši, kteří vyrůstají bez otcovské autority a příkladu, bývají v lepším případě buď mamánci nebo grázlové, v horším případě obojí.

0 0
možnosti

Wendolene

6. 7. 2009 17:28
Ani Amazonka ani Venuse, ale karma

Dcera vyrustajici bez modelu otce se stane bud promiskuitni v brzkem veku a pote si hleda starsiho partnera  nebo zanevre na muze, casto i experimentuje s lesbickou laskou.

Amazonka byla silna bojovnice. Venuse byla symbolem zenstvi. Ani jedno neni pripad divky, ktera nema otce.

0 0
možnosti

Lilith+

6. 7. 2009 18:12
Re: Ani Amazonka ani Venuse, ale karma

;-D;-D;-D Tolik lesbiček? ;-) Opět notně přeháníte...:-).

Rozlišujte mezi "citovou deprivací" a mezi láskyplným prostředím byť s jedním rodičem (kde - to nikdo nepopírá - dítě skutečně je ochuzené nejen o lásku toho druhého, ale i o tu "výchovnou složku"..., vzory chování..., viz příspěvek wanderingstar...).

0 0
možnosti

Gmur

6. 7. 2009 8:41
coze prosim?

Pisete toto:

"Dívka vyhlíží muže, který ji otce nahradí, poskytne ji bezpečí, splní ji dívčí přání a ocení čerstvě probuzenou ženskost s úctou, která ji náleží."

Treba to tak vubec neni. Divky z neuplnych rodin (proc rikat hned negativne rozpadlych?) touzi po muzi , ktery ji napr. poskytne ji bezpečí, splní ji dívčí přání a ocení čerstvě probuzenou ženskost s úctou, která ji náleží.

Co delaji zeny z uplnych rodin? ???Nemyslim si, ze v tech uplnych rodinach je vse v naprostem poradku. A manzelkam a dceram je poskytovano VZDY ze strany muze to co popisujete? Jako psycholozka byste mela vedet, ze se jedna temer o idealizaci rodiny. Proc to kolportujter dal? Proc by nejaka holka z neuplne rodiny mela byt tak psyhicky narudena a z z uplne rodiny ne?

Nesetkala jste se jeste ve sve praxi s lidmi z uplnych rodin? Fakt ne?

0 0
možnosti

rovena

6. 7. 2009 9:34
Re: coze prosim?

A četl jste celý článkový seriál?

(krom toho slovo vždy jsem nikde nepoužila, jedná se o populární článeček, který zachycuje jeden typický proud)

0 0
možnosti

qui n tana

5. 7. 2009 20:09
skvele

karma. potkavam tyto zeny dnes a denne a je videt, ze se nemuzou se ztratou muzskeho vzoru vyrovnat a jak pisete, bohuzel, jejich maminky je v tom jeste podporovaly.  

0 0
možnosti

Gmur

6. 7. 2009 11:03
Re: skvele

To by platilo,pokud jen a jen otec je muzsky vzor a ten jmenovany otec je vzor po vsech strankach perfektni,hodny nasledovani.

Ono je to zcela jinak.

0 0
možnosti

tekanna

5. 7. 2009 19:35
Hmmm...

Pokud mohu soudit z pár pohledů kolem sebe (a potvrdit závěry z článku) - ženy vychované matkami jsou si bezpochyby vědomy své ženskosti, snad i síly a jejich cíl, totiž to, že partner jí splní "dívčí přání a ocení čerstvě probuzenou ženskost s úctou, která ji náleží", je krásný, leč prostředky k dosažení občas tragické. Neustálé soupeření o mužskou přízeň, které se jí nedostalo od otce, a přivlastnění si partnera, no... Mají to asi těžké. Čest těm, které jsou si vědomy příčin a důsledků svého chování a dokázaly se někam posunout.

Pro (příkré) čtenáře či námět pro autorku: známá je vychovávaná otcem. Jak žije a jak vypadá její vztah nebudu rozepisovat. Jen jsem zvědava, nakolik se dohady, sečtělost či zkušenosti jiných shodují s jejími zkušenostmi a myšlenkami...? V souvislosti s ženami z článku, syny vychovávanými matkami atp.

0 0
možnosti

Gmur

6. 7. 2009 11:05
Re: Hmmm...

Nemyslim si, ze zena , ktera zna otce se nikd ynedopusti tech jmenovanych chyb. To preci delaji i muzi.

Ja nevim jak se sectelost, zkusenosti zminene dcery shoduji s ostatnimi.

Kazdy ma nejaky zivot.

0 0
možnosti

Vikina

5. 7. 2009 19:12
Jsa laik, tak jen úvaha

1. Takové dívky bývají obvykle dobré hospodyně (manželky), páč mají zmáknutou domácnost. Tu vedou obvykle vzorně. Nevýhodou je, že jsou zvyklé velet, což vede k závěru - všechno bude po mém, jen to, co rozhodnu já, je správné. Následně nejsou zvyklé na kompromisy, domluva s nimi je obtížná.

2. Jsou vesměs citově chladné, protože deprivované, proto jim schází  empatie, následně se manželovi svým chováním (viz výše) rychle odcizují. Manželé to oplácejí ztrátou zájmu o ni, někdy i rodinu. Ženy pak lásku přenášejí hlavně na děti, tam to dotáhnou až k výchově příšerných mamánků. Chlapečkové totiž neodporují a v mamince se vidí, jsou tak trochu jako psí mazlíčci.

3. Jako milenky nestojí za nic - to je totiž jediná oblast, kterou nemají pod kontrolou a kde nemohou velet. Oblast, ve které se nevyznají, z níž mají strach, proto se u nich vytvoří psychická záklopka. Z ní se proberou po 20 letech, kdy už na ně partner dávno kašle.

Je to samozřejmě individuální, neplatí to obecně.

0 0
možnosti

Saša

5. 7. 2009 18:07
Žena z rozpadlé rodiny těžko vytvoří pořádnou rodinu.

Dívka, která vyrůstala bez otce jen s matkou a případně s matkou a různými jejími střídajícími se partnery není dobrá partie, není vhodná pro uzavření sňatku a pokus o vytvoření kvalitní rodiny. Na takové ženy si musí dávat muži pozor, ať si s žádnou takovou nezkazí život.

Naděje, že takováto dívka dokáže svůj handicap překonat a být dobrou manželkou a matkou je statisticky tak mizivá, že nestojí za zkoušku. Je lepší se s ní o to nepokoušet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2161x
Jsem.
Jsem Radana.
Jsem i psycholog - psychoterapeut v Praze a Nymburce.
Více na www.rovena.info . Zde vystupuji pod přezdívkou Rovena.